Stalen deuren als ruimteverdeler

Stalen deuren: Optimaliseer je ruimte indeling

Een slimme manier om je ruimtes te verdelen en te scheiden is om stalen deuren te scheiden, stalen deuren zijn niet alleen maar strak en mooi maar kunnen ook een hoop bieden als het om uw woning of kantoor gaat, denk aan de scheidingen tussen werkplekken of ruimtes. In deze blog vertellen we hoe u op een creatieve manier een stalen deur kan gebruiken als ruimteverdeler.

Stalen deuren als ruimteverdeler

Creëer een open afscheiding

Een stalen deur met veel helder glas zorgt ervoor dat een ruimte niet helemaal wordt afgezonderd maar kan in sommige situaties ervoor zorgen dat de ruimte juist groter lijkt. Denkt u aan een woonkamer en keuken, er zit een stalen deur tussen met vrij veel glas. Dat betekent dus dat er een afscheiding is maar het nog steeds heel anders is dan een houten deur. Als er veel glas in komt is er nog steeds veel openheid in het huis en lijken er weinig kleine ruimtes te zijn. Met houten deuren is dat echter niet, dan voelt het alsof er veel kleine ruimtes zijn waar echt een dichte afscheiding tussen zit.

Maak een dichte werkkamer

Een stalen deur bevat natuurlijk veel glas en dat komt goed uit als u af en toe thuis werkt. U kunt dan namelijk gemakkelijk een ruimte met stalen deuren creëren in een ruimte zonder dat u helemaal afgezonderd bent. Iedereen kan u zien en u kunt iedereen zien alleen voor het geluid is het natuurlijk heel handig. Zo een scheidingswand maken kan ideaal zijn als u het huis in de gaten wilt houden maar ook rustig wilt werken.

Een leuke speelhoek

Heeft u kinderen die een speelhoek hebben? Laat die kamer of ruimte afscheiden met een stalen deur. Dit heeft meerdere voordelen, sowieso kan het speelgoed in de ruimte blijven en wordt dat niet zomaar verplaatst naar de keuken of andere ruimtes. Ook is geluid een groot voordeel, stalen deuren houden niet al het geluid tegen maar dempen wel iets natuurlijk. Dan hebben we nog het design van de stalen deur zelf, er zijn zoveel designs dat u een speels design kunt uitzoeken met een leuke kleur wat voor de speelkamer zelf al iets toevoegt. In sommige designs van stalen deuren zit veel glas verwerkt dus u kunt uw kinderen altijd in de gaten houden.

Creëer meerdere ruimtes

Een stalen deur is er natuurlijk voor om een afscheiding te creëren. Dat kan heel goed als u 1 grote woonkamer hebt met meerdere ‘bijkamers’ zoals een leeskamer, tv-gedeelte of studeergedeelte. Bij dat soort kamers heb je altijd stilte nodig of concentratie dus dan komt een afscheiding goed van pas. Een stalen deur past vrijwel altijd in een interieur want bij ons is de kleur geheel te bepalen, het design en het glas. Omdat stalen deuren veel opties hebben kunt u uniek daarin zijn en bijvoorbeeld een hele verschillende sfeer per kamer creëren. Wij adviseren om altijd eerst goed naar de opties te kijken voordat u iets koopt omdat de opties bij Mijn Deur van Staal een hele kleine of zelfs geen meerprijs hebben bij uw aankoop.

Samengevat

Stalen deuren zijn mogelijk voor vele afscheidingen van ruimtes, als je een kantoor, speelruimte, keuken, studeer- of leeskamer wilt afschermen voor geluid moet u zeker nadenken over een stalen deur. Stalen deuren dempen geluid, bieden opties voor afscherming of zichtbaarheid en kunnen gebruikt worden als afscheiding met veel glas zodat de ruimte groot lijkt. Zo bieden stalen deuren altijd veel opties en kunnen ze voor vele doelen dienen. Stalen deuren kunnen namelijk ook heel energiebesparend zijn en dat is ook goed voor het milieu. Neem contact op voor meer informatie, advies of een offerte!

Mijn Deur Van Staal

Bezoek onze showroom dichtbij Vianen en bekijk onze stalen deuren

Wil je meer weten over ons bedrijf of wil je onze stalen deuren met eigen ogen bewonderen onder het genot van een kop koffie? Kom langs in onze showroom in Hei- en Boeicop, in provincie Utrecht. Omdat wij graag iedereen de tijd en ruimte willen geven, is een bezoek aan onze showroom alleen mogelijk op afspraak. Zo hebben wij alle tijd om je tips te geven over wat er allemaal kan qua ontwerp, qua soort handgreep en welke voorbereidingen er nodig zijn voordat wij komen inmeten. Ook kan je al onze poedercoatings bewonderen. Hierbij kan je denken aan; goud, brons, beige en nog veel meer. Op voorhand alvast een offerte ontvangen? Geen probleem! Dit is natuurlijk ook vrijblijvend. Vraag een offerte aan voor een deur van glas en staal. Wij helpen jou graag verder.