Voordelen van stalen deuren

Stalen deuren: Duurzaamheid, Veiligheid, Kwaliteit en Schoonheid in 1?

Stalen deuren hebben de laatste periode een grote groei ervaren, bij particulieren en interieurarchitecten. De vraag en aanbod van de bekende stalen deuren zijn dus zeer hard gestegen maar waarom eigenlijk? Dat komt omdat ze niet alleen een toevoeging in een interieur bieden maar ook omdat ze duurzaam en veilig zijn. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van een stalen deur, denk aan de duurzaamheid, kwaliteit, designs en de schoonheid.

Voordelen van stalen deuren

Duurzaamheid

Stalen deuren: Staal heeft een ontzettend lange levensduur en staat bekend om zijn duurzaamheid. Staal is bestand tegen extreme weersomstandigheden, corrosie en andere slijtagevormen. Daarom verkoopt Mijn Deur van Staal ook buitendeuren van staal! Doordat staal bestand is tegen die slijtagevormen geeft het niet alleen een toevoeging in interieur maar is het ook een slimme investering.

Energiebesparing en isolatie

Naast de duurzaam- en stevigheid van stalen deuren zijn ze ook uitstekend als u energie wilt besparen. Ze werken mee om de kamertemperatuur vast te houden en daardoor zijn ze energiebesparend. Natuurlijk heeft een binnendeur boven en beneden een kleine kier maar dat is minimaal. Dus naast de duurzaam- en schoonheid van een stalen deur is een stalen deur ook energiebesparend voor in uw kamer of ruimte.

Hedendaags design

Een voordeel van stalen deuren is zeker het design. Wij, Mijn Deur van Staal, hebben heel veel opties en ontwerpen voor uw deur. Alles wat realistisch is kunnen wij maken en dat voor geen of een kleine meerprijs. Wij zullen u altijd meerdere designs aanbieden zodat u tevreden bent met uw deur, er zit namelijk soms veel verschil in. Doordat stalen deuren vele opties bieden met verschillende kleuren, glassoorten of designs kunt u uw hele eigen unieke stalen deur bij ons ontwerpen en laten maken. Wij raden iedereen ook aan om veel onderzoek te doen in de mogelijkheden van een stalen deur.

Veiligheid

Stalen deuren hebben opties in glassoorten, kleuren, designs maar ook een groot voordeel van stalen deuren is dat u een slot of vergrendeling in kunt laten bouwen. Bij Mijn Deur van Staal kan dat voor een kleine meerprijs gedaan worden. Dat zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld een stalen buitendeur kunt aanschaffen of dat u een kantoor of privéplek kan vergrendelen met een stalen deur. Wij bouwen sloten goed weg in de deur zodat de deur zelf weinig verandert, daardoor hoeft uw interieur niet te veranderen. Ook is het staal zelf natuurlijk zeer sterk en zwaar dus dat is goed voor inbraakpogingen. Natuurlijk zit er nog steeds glas in dus dat is een zwaktepunt. Als we het hebben over de brandveiligheid zijn stalen deuren natuurlijk veel beter als houten deuren! Staal is meestal brandwerend en houdt het vuur misschien tijdelijk tegen. Bij een houten deur is dat natuurlijk niet het geval. Kies daarom niet alleen voor stalen deuren omdat het er leuk uitziet, kies ook voor stalen deuren om de veiligheid in uw kantoor, woning of andere locatie te verbeteren.

Milieuvriendelijk

Onze stalen deuren zijn zeer milieuvriendelijk. Dat komt natuurlijk door het materiaal, staal is namelijk volledig recyclebaar. Als staal gerecycled wordt, kost dat minder energie als er nieuw staal geproduceerd moet worden. Ook behoudt het staal nadat het gerecycled is gewoon zijn kwaliteit. Door te kiezen voor een stalen deur draagt u dus een steentje bij aan het milieu en heeft u dus een milieuvriendelijke levensstijl. Als u een stalen deur laat plaatsten heeft u natuurlijk een afscheiding in een ruimte zodat de warmte zich niet volledig verspreidt en u minder energie hoeft te verbruiken.  

Samengevat

Stalen deuren zijn niet alleen mooi en strak in uw woning, ze bieden ook een hele boel voordelen. Wat veel mensen vergeten is dat stalen deuren eigenlijk altijd brandwerend of bestendig zijn, het materiaal staal super duurzaam is, een energiebesparende werking hebben, milieuvriendelijk zijn en inbraakbestendig zijn! Staal zelf is brandbestendig, in ieder geval beter als een houten deur dus dat kan ervoor zorgen dat het vuur vertraging krijgt met uitbreiden omdat het een barrière heeft. Het materiaal staal zelf is super duurzaam omdat het veel langer als een houten deur meegaat. Het is bestand tegen allerlei slijtagevormen zoals extreem weer of corrosie. Daarom verkopen we ook stalen buitendeuren, staal zelf is gewoon een heel goed materiaal. Een stalen deur koopt u natuurlijk niet omdat het brandwerend en duurzaam is. U koopt het omdat het strak is en het iets toevoegt aan uw interieur. Daarom kunt u bij ons uit tientallen designs kiezen zodat u altijd een gewenste deur heeft die u mooi vindt. Daar draait het om. Een stalen deur heeft nog meer voordelen, bijvoorbeeld de veiligheid. Bij ons is een slot een optie om aan te schaffen voor veiligheid. Ook heeft de veiligheid natuurlijk met de brandwerendheid te maken. Een stalen deur is ook zeer milieuvriendelijk door zijn recyclebaarheid. Het houdt namelijk altijd zijn kwaliteit.

Mijn Deur Van Staal

Bezoek onze showroom dichtbij Vianen en bekijk onze stalen deuren

Wil je meer weten over ons bedrijf of wil je onze stalen deuren met eigen ogen bewonderen onder het genot van een kop koffie? Kom langs in onze showroom in Hei- en Boeicop, in provincie Utrecht. Omdat wij graag iedereen de tijd en ruimte willen geven, is een bezoek aan onze showroom alleen mogelijk op afspraak. Zo hebben wij alle tijd om je tips te geven over wat er allemaal kan qua ontwerp, qua soort handgreep en welke voorbereidingen er nodig zijn voordat wij komen inmeten. Ook kan je al onze poedercoatings bewonderen. Hierbij kan je denken aan; goud, brons, beige en nog veel meer. Op voorhand alvast een offerte ontvangen? Geen probleem! Dit is natuurlijk ook vrijblijvend. Vraag een offerte aan voor een deur van glas en staal. Wij helpen jou graag verder.